Menu

PLIVIT® Magnezij DUO POWER

vitaminsko-mineralne granule osiguravaju preporučeni dnevni unos magnezija.


PLIVIT® Magnezij DUO POWER sadrži jedinstvenu kombinaciju magnezijevih oblika koja ima do 5x bolju iskoristivost u organizmu u odnosu na čisti magnezijev oksid

Svakodnevna primjena kod:

Sadrži visoko učinkovit magnezijev citrat koji je najbolje iskoristiv u vašem organizmu.

Magnezij doprinosi ravnoteži elektrolita, normalnoj funkciji mišića i normalnom funkcioniranju živčanog sustava.

Vitamin B6, vitamin B6 i vitamin B12 doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti.Način primjene:
Odrasli i djeca starija od 12 godina uzimaju 1 vrećicu na dan (preporučena dnevna doza). Granule se primjenjuju izravno u usta. Kratko pustiti da se otope u ustima i progutati.

TV Spot

Kontakt

Ispunjavanjem obrasca dajete suglasnost PLIVI za obradu osobnih podataka koje sami navedete u obrascu. Slanjem upita PLIVI putem e-maila dajete suglasnost za obradu osobnih podataka sadržanih u Vašem e-mailu (e-mail adresa i drugi podaci koje sami navedete).
Vaše osobne podatke obrađujemo u skladu s primjenjivim propisima, a više o tome možete pročitati ovdje.

Vitamini

Vitamini su male tvari od velikog značenja za ljudski organizam. Dijelimo ih na vitamine topive u vodi (B kompleks i C) koji sudjeluju u procesu iskorištavanja energije u organizmu te u procesu umnožavanja i izgradnje stanica u tijelu. Višak tih vitamina se lako izlučuje iz organizma što nije slučaj s vitaminima topivim u mastima (A, D, E, K) koji se nakupljaju u masnim stanicama te preveliki unos može dovesti do hipervitaminoze.

VITAMIN A (retinol) u organizmu je potreban za rast novih stanica i obnavljanje tkiva, održavanje dobrog vida, smanjenje infekcija, a također i štiti kožu od štetnih UV zraka. Manjak ovog vitamina uzrokuju loša prehrana, te bolesti jetre, gušterače i crijeva. Simptomi nedostatka ovog vitamina mogu biti noćno sljepilo, gruba i suha koža, česti umor, nesanica, potištenost, gubitak apetita, krhki nokti, suhe oči i krvarenje desni, ali i anemije i infekcije dišnog sustava. Učinkovitiji je u kombinaciji s vitaminima B skupine, C, D, E te mineralima kalcijem, fosforom, cinkomQQ i nezasićenim masnim kiselinama.
Preporučeni dnevni unos: 800 mikrograma

VITAMIN B 1 (tiamin) u organizmu je važan za proizvodnju energije, za transport živčanih impulsa, a o njemu ovisi i mišićno tkivo. Manjak u organizmu može biti prouzročen alkoholizmom, stresom, strogom dijetom, ali si dojenjem. Nedostatak u organizmu dovodi do oštećenja živčanog, kardiovaskularnog i mišićnog tkiva. Simptomi nedostatka vitamina B kompleksa u organizmu su i suha, ispucala koža, akne, suha kosa, slabi apetit, poremećaji u probavi, depresija, glavobolja, grčevi mišića, nesanica. Učinkovitiji je u kombinaciji s vitaminima C, E, B2, B3, folnom kiselinom (B9) te manganom.
Preporučeni dnevni unos: 1,1 miligram

VITAMIN B2 (riboflavin) u organizmu posreduje prijenosu vodika u oksidativnim procesima i važan je za proizvodnju energije. Manjak u organizmu uzrokuje nepravilna, vegetarijanska ili niskokalorična prehrana, alkoholizam i intenzivna aktivnost. Simptomi nedostatka vitamina B kompleksa u organizmu su suha, ispucala koža, akne, suha kosa, slabi apetit, poremećaji u probavi, depresija, glavobolja, grčevi mišića, nesanica. Učinkovitiji je u kombinaciji s vitaminima C, B3 i B6.
Preporučeni dnevni unos: 1,4 miligrama

VITAMIN B3 (niacin) opskrbljuje stanice energijom koja se dobiva oksidacijom hranjivih sastojaka, važan je za metabolizam alkohola te služi za održavanje funkcije epitela i živčanog tkiva. Manjak je primijećen kod starijih osoba, pušača, osoba koje se nepravilno hrane, imaju poremećaj apsorpcije i osoba sklonih alkoholu. Simptomi nedostatka vitamina B kompleksa u organizmu su suha, ispucala koža, akne, suha kosa, slabi apetit, poremećaji u probavi, depresija, glavobolja, grčevi mišića, nesanica. Učinkovitiji je u kombinaciji s vitaminima C, B1, B2 i B5.
Preporučeni dnevni unos: 1,6 miligrama

VITAMIN B5 (pantotenska kiselina) je važan za metabolizam ugljikohidrata, masti i glukoze. Manjak u organizmu može nastati uslijed ozljeda, stresa i nepravilne prehrane. Nedostatak uzrokuje opću slabost organizma. Simptomi nedostatka vitamina B kompleksa u organizmu su i suha, ispucala koža, akne, suha kosa, slabi apetit, poremećaji u probavi, depresija, glavobolja, grčevi mišića, nesanica. Učinkovitiji je u kombinaciji s vitaminima C, B6, B9, B12 i kalcijem.
Preporučeni dnevni unos: 6 miligrama

VITAMIN B6 (piridoksin) važan je za metabolizam masti te za metabolizam bjelančevina i transport aminokiselina kroz stanične membrane. Do nedostatka može dovesti alkoholizam i starija dob. Simptomi nedostatka vitamina B kompleksa u organizmu su suha, ispucala koža, akne, suha kosa, slabi apetit, poremećaji u probavi, depresija, glavobolja, grčevi mišića, nesanica. Učinkovitiji je u kombinaciji s vitaminima C, B1, B2, B5, kalcijem i magnezijem.
Preporučeni dnevni unos: 1,4 miligrama

VITAMIN B9 (folna kiselina) sudjeluje u sintezi DNA te pospješuje rast stanica, obnovu i rast tkiva i organa. Manjak se javlja u vrijeme trudnoće i dojenja, kod alkoholizma, uzimanja oralne kontracepcije, salicilata i hipolipemika. Simptomi nedostatka vitamina B kompleksa u organizmu su suha, ispucala koža, akne, suha kosa, slabi apetit, poremećaji u probavi, depresija, glavobolja, grčevi mišića, nesanica. Učinkovitiji je u kombinaciji s vitaminima C, B5, B12 i biotinom.
Preporučeni dnevni unos: 200 mikrograma

VITAMIN B12 (cijanokobalamin) pospješuje rast i sazrijevanje eritrocita, mijelinizaciju debelih živčanih vlakana u leđnoj moždini. Do manjka može doći zbog poremećaja probave, vegetarijanske prehrane, starije dobi, alkoholizma i uzimanja lijekova za snižavanje kolesterola. Nedostatan unos očituje se glatkim, mekanim jezikom (paralizom). Simptomi nedostatka vitamina B kompleksa u organizmu su i suha, ispucala koža, akne, suha kosa, slabi apetit, poremećaji u probavi, depresija, glavobolja, grčevi mišića, nesanica. Učinkovitiji je u kombinaciji s vitaminima C, B6, B9 te mineralima kalijem, željezom i kalcijem.
Preporučeni dnevni unos: 2,5 mikrograma

VITAMIN C (askorbinska kiselina) je aktivni antioksidans koji neutralizira slobodne radikale i njihov negativni utjecaj na organizam. Važan je i za jačanje imuniteta, tvorbu kolagena, zacjeljivanje rana i prijeloma, jačanje krvnih žila, a također olakšava i apsorpciju željeza. Do nedostatka dolazi zbog pušenja, u starijoj dobi, prilikom nepravilne prehrane te zbog uzimanja salicilata i antibiotika. Manjak može dovesti do krvarenja iz desni i nosa, modrica, otečenih, bolnih zglobova, učestalih prehlada i sporog zarastanja rana. Učinkovitiji je u kombinaciji sa svim vitaminima i mineralima kalcijem i magnezijem.
Preporučeni dnevni unos: 80 miligrama

VITAMIN D (kolekalciferol) je važan u organizmu za rast kostiju i apsorpciju kalcija. Do manjka može dovesti prehrana s malo mlijeka i ribe, nedovoljno izlaganje suncu, ali i alkoholizam, bolesti jetre, bubrega i probavnog trakta. Simptomi pomanjkanja su rahitis u djece, nepravilan rast kostiju i zuba, te nepravilna apsorpcija kalcija. Učinkovitiji je u kombinaciji s vitaminima A i C, mineralima kalcijem i fosforom te nezasićenim masnim kiselinama.
Preporučeni dnevni unos: 5 mikrograma (200 IU)

VITAMIN E služi za zaštitu stanica od toksičnih produkata, jačanje imuniteta, pruža zaštitu od tromboze i ateroskleroze te pospješuje elastičnost tkiva. Manjak može biti prouzročen poremećajem apsorpcije masti, starijom životnom dobi, prehranom s malo masnoća, ali i bolestima jetre i cističnom fibrozom. Simptomi nedostatka su gubitak mišićne mase, pucanje eritrocita te probavne smetnje. Učinkovitiji je u kombinaciji s vitaminima A, C, B kompleksa, mineralima manganom i selenom, te nezasićenim masnim kiselinama.
Preporučeni dnevni unos: 12 miligrama

Minerali

Minerali su sastavni dio kosti, zubi, reguliraju rad mišića (kalcij i magnezij ‘pokreću’ i 'gase' rad mišićnih vlakana koje pokreću kosti) i živaca te stanične aktivnosti i transporta tvari u ili iz stanice. Apsorpcija vitamina uopće se ne može normalno odvijati bez prisustva određenih minerala i to u određenim količinama. Minerali i vitamini u svom radu ne mogu jedni bez drugih.

Među najpotrebnije minerale u našem tijelu svakako spadaju:
BAKAR pomaže u stvaranju hemoglobina u krvi, olakšava apsorpciju željeza, upravlja krvnim tlakom i otkucajima srca, poboljšava plodnost, osigurava zdravu pigmentaciju kože i kose, štiti tkivo od oštećivanja slobodnim radikalima te jača imunosni sustav.

CINK je sastavni dio sinteze RNA i DNA. Sudjeluje u brojnim tjelesnim procesima kao što su razvoj i rast kostiju i zacjeljivanje rana. Cink pomaže jetri da ukloni iz tijela otrovne tvari te utječe na samu aktivnost imunosnog sustava. Manjak cinka može uzrokovati gubitak okusa, ispadanje kose, bijele mrlje na noktima, dermatitis, umor, gubitak teka te sporo zacjeljivanje rana.

FOSFOR je važan za građu i zdravlje kostiju. On potiče stezanje mišića, pridonosi rastu i obnavljanju tkiva, proizvodnji energije, prijenosu živčanih impulsa te radu srca i bubrega. Nedostatak fosfora je vrlo rijedak, pojavljuje se jedino kod dugotrajne primjene lijekova koji sadrže aluminijev hidroksid. Simptomi nedostatka fosfora su: slabost, bolovi u kostima i gubitak teka.

JOD utječe na rad živaca i mišića, starenje kože te na tjelesni i psihički razvoj. Pomaže kod biotransformacije beta karotena u vitamin A, a također je učinkovit antiseptik i sterilizator vode. Nedostatak joda je danas vrlo rijedak, a može izazvati gušu, prekomjerno debljanje, ispadanje kose, tromost i nesanicu.

KALCIJ je najzastupljeniji mineral u našem tijelu. Nužan je za rast i zdravlje kosti i zuba. On omogućava stezanje mišića, uključujući i srce. Nužan je za zgrušavanje krvi, prijenos živčanih impulsa i zdravlje vezivnog tkiva. Također, održava normalnu razinu krvnog tlaka i smanjuje opasnost od bolesti srca. U kombinaciji s vitaminom D može smanjiti opasnost od raka debelog crijeva i osteoporoze, a kod djece od rahitisa.

KALIJ zajedno s natrijem i klorom djeluje na održavanje raspodjele tekućina i pH ravnotežu u tijelu, povećava prijenos živčanih impulsa, stezanje mišića, upravlja srčanim otkucajima i krvnim tlakom. Neophodan je za sintezu bjelančevina, izlučivanje inzulina iz gušterače i metabolizam ugljikohidrata. Osobe koje redovito jedu hranu bogatu kalijem rjeđe obolijevaju od ateroskleroze, bolesti srca i visokog krvnog tlaka, također, poznato je i da rjeđe umiru od moždanog udara.

KROM sprečava aterosklerozu te udružen s inzulinom upravlja iskorištavanjem šećera u organizmu. Manjak kroma dovodi do smanjene otpornosti na alkohol, povišene razine šećera u krvi, loše cirkulacije i slabe koordinacije mišića.

MAGNEZIJ udružen s kalcijem i fosforom čini glavni sastojak naših kosti. Unos ovog minerala smanjuje opasnost od pojave osteoporoze. Magnezij je važan za pretvaranje hrane u energiju te za stvaranje bjelančevina. Ovaj mineral još štiti tijelo od bolesti srca i krvnih žila, te srčane aritmije. Dodatak magnezija može pomoći u liječenju nesanice, mišićnih grčeva, PMS-a i sl. Nedostatak izaziva mučninu, povraćanje, slabost, tromost, gubitak orijentacije i snažno udaranje srca.

MANGAN ima vrlo važnu ulogu u oblikovanju i održavanju kostiju, hrskavice i vezivnog tkiva (tetive i ligamenti), djeluje kao antioksidans i pomaže pri stvaranju energije iz hrane. Nedostatak mangana je vrlo rijetka pojava.

SELEN je antioksidans. Poznat je i po tome što štiti stanice i tkiva od oštećenja koja izazivaju slobodni radikali. U odgovarajućim dozama preporučuje se kod ljudi čija je prehrana jednolična i neadekvatna, sportašima, kod pada imuniteta, te osobama koje su izložene zračenju.

ŽELJEZO se nalazi u hemoglobinu - bjelančevini u crvenim krvnim stanicama koja prenosi kisik iz pluća u tkiva. Željezo je sastavni dio i mioglobina - bjelančevine koja tijekom velikih napora opskrbljuje mišiće dodatnim gorivom. U hrani postoji u dva oblika:
- fero željezo (vezano za hemoglobin), nalazimo ga u: crvenom mesu, piletini, plodovima mora, te drugim namirnicama životinjskog podrijetla
- feri željezo (vezano za slobodne proteinske nosače), nalazimo ga u: tamnozelenom povrću, žitaricama, orasima, sušenom voću i drugoj biljnoj hrani.

Nedostatak željeza može izazvati anemiju. Upozoravajući znakovi su bljedoća, umor, vrtoglavica, razdražljivost, tromost, loša koncentracija, ubrzani otkucaji srca, te povećana sklonost infekcijama. Trudnicama, ženama u vrijeme mjesečnice, djeci mlađoj od dvije godine, vegetarijancima, te osobama koje na bilo koji način krvare potrebna je dodatna nadoknada željeza.

Izvori minerala u hrani?
- općenito su to različito voće i povrće
- u mlijeku ima puno kalcija i natrija, u gljivama fosfora i cinka, u tuni i sjemenkama ima puno magnezija, jaja su dobar izvor sumpora, a sir kroma, plodovi mora i crni papar bogat su izvor bakra, a češnjak je bogat izvor selena. Krumpir i banana odličan su izvor kalija, a joda i klorida ima puno u algama i jodiranoj kuhinjskoj soli.

Informacije o kolačićima